Activiteit

Letters of Hope and Sorrow

vrijdag 3 mei 2019   |   19:00 - 21:00 uur   |   Newest Art Organization
Pieter...

Een tentoonstelling van persoonlijke verhalen geschreven door mensen die vastzitten in een vluchtelingenkamp in het noorden van Griekenland.

In november 2018 werkte Judith Geerts als artist-in-residence in het Vincent van Gogh-huis. In de geest van Van Gogh maakte ze briefpapier en enveloppen en bracht ze naar een vluchtelingenkamp in Griekenland. Het briefpapier werd uitgedeeld in de Engelse les bij Habibi.works, een naastgelegen makers-ruimte voor vluchtelingen. Jonge meisjes en jongens schreven over hun hoop en verdriet. Vijftien brieven zijn teruggestuurd naar het huis van Van Gogh en zullen in boekvorm worden gepresenteerd, in november 2019.

Tot die tijd worden de brieven op verschillende plaatsen getoond, in transparante lijsten, om aandacht te genereren voor de publicatie van deze verhalen. De schrijvers zijn jonge mensen die gedwongen waren om hun door oorlog verscheurde land te verlaten.

Tijdens het Bevrijdings-weekend worden deze brieven getoond bij Newest Art Organization, onder de titel: Letters of Hope and Sorrow - Exhibition of Letters. 
Een ander kunstwerk van Judith, genaamd: Kinderpardon, zal ook te zien zijn tijdens deze tentoonstelling.

Op 5 mei vieren we dat we in vrijheid leven. 5 mei is ook een dag om na te denken over het belang van vrijheid en te beseffen dat vrijheid kwetsbaar is. Hier vieren we dat we vrij zijn, en we tonen steun aan degenen die dat niet zijn.

De tentoonstelling opent op 3 mei, van 19:00 tot 21:00
Op zaterdag 4 en zondag 5 mei zijn de openingstijden: van 12:00 tot 18:00
Op zondag 5 mei eind van de middag is er ook een performance, door de Syrische kunstenaars Nasam Abboud en Yazan Maksoud, als bijdrage aan de expositie.

Meld je aan

Kosten
Gratis
Leeftijd
Vanaf 12 jaar
Locatie
Newest Art Organization
Pieter Nieuwlandstraat 112, 1093XZ
E-mailadres
info@newestart.org

Maximum aantal deelnemers: 80

Meld je aan