Activiteit

De kunst van het liplezen

zaterdag 11 mei 2019   |   13:30 - 17:00 uur   |   GGMD, Overschiestraat 59 1062...

Welke slechthorende herkent het niet: “Je hoort wel praten maar je verstaat niet wat er gezegd wordt”. Liplezen kan je een steuntje in de rug geven om beter te verstaan. Het woord ‘liplezen’ is een term die de meeste mensen wel kennen. Als iemand aan het liplezen is, kijkt hij niet alleen naar de lippen, maar ook naar de kaak, de tongbewegingen, de gezichtsuitdrukkingen en wat de handen uitdrukken van de spreker. Vandaar dat er voor ‘liplezen’ vaak het woord ‘spraakafzien’ wordt gebruikt. Door liplezen of spraakafzien, kun je beter communiceren met mensen. Als je woorden niet (goed) verstaat, is het prettig om de informatie die je mist, aan te kunnen vullen door naar de spreker te kijken.

Hanneke Haan vertelt ons tijdens deze bijeenkomst een stukje theorie over spraakafzien; gaat een aantal oefeningen met ons doen; geeft communicatietips en vertelt waar je terecht kunt om de kunst van het liplezen verder onder de knie te krijgen.

Hanneke Haan is logopedist-akoepedist bij Spraak en Taal Almere en geeft trainingen Spraakafzien (liplezen en omgaan met verminderd gehoor) voor slechthorenden, plots- en (laat)dove mensen. Ook geeft zij hoortraining en training in verstaanbaarheid na een cochleaire implantatie (CI).

We vragen voor deelname € 35,- per persoon voor het dekken van de onkosten, koffie, thee, koek, hapjes en drankjes. Voor de partner of 2e persoon die meekomt € 15,-. Deze bedragen zijn incl. 21% BTW.
Schrijftolk Marjo Gielen is aanwezig

Aanmelden kan bij Marja de Kinderen via 0621991848 en marja@slechthorendamsterdam.nl

kosten toelichting We vragen voor deelname € 35,- per persoon voor het dekken van de onkosten, koffie, thee, koek, hapjes en drankjes. Voor de partner of 2e persoon die meekomt € 15,-. Deze bedragen zijn incl. 21% BTW.
doelgroep:  Alle volwassenen
datum za 11 mei 2019
locatie GGMD, Overschiestraat 59 1062 XD Amsterdam
aanmelden Aanmelding vooraf noodzakelijk

Meld je aan