Activiteit

Gratis cursus mindfulness start 12 maart in de Flevopoort

elke dinsdag   |   19:30 - 21:30 uur   |   Flevopoort

Op 12 maart begint bij Mindfulness voor de buurt een nieuwe leergang mindfulness-meditatie onder begeleiding van Hadleigh Gillibrand. Mindfulness is niet mét, maar ìn aandacht leven. Want mindfulnesss gaat over aandacht. Over de kunst van rustig blijven opletten. En impulsieve reacties uitstellen. Net als fietsen, breien of zwemmen is het een eenvoudige, neutrale techniek. Makkelijk en aangenaam om te leren. En makkelijk op te nemen in elke levensstijl. Mindfulness is heilzaam voor lichaam en geest. Het ontstresst, geeft rust en innerlijke vrijheid. 

De cursus wordt in de Flevopoort gegeven. Voor wie meer verdieping, vrede en rust in het leven wil. Voor wie op advies van de huisarts naar een meer ontspannen levenspatroon zoekt. Voor wie onder stress lijdt. Maar ook voor wie al eens een mindfulnesscursus heeft gedaan. In de GGZ. Of bij het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. En naar een follow-up zoekt. De cursus is kosteloos. Makkelijk toegankelijk door de 'vrije inloop'. En toch diepgaand. Niemand hoeft zich aan te melden of af te zeggen. Ieder kan komen wanneer ’t hem of haar schikt. Er wordt geoefend op een gewone stoel.

Deelname veronderstelt wel dat je dagelijks een kwartiertje in jezelf wilt investeren door thuis te oefenen. Als je thuis niet wilt oefenen, dan kan je beter niet meedoen. Onderdeel van de cursus zijn ook de wekelijkse stilte- wandelingen (mindful walking) in het Flevopark. En de Facebookpagina die steun en achtergrondinfo geeft voor het oefenen door de week.

‘Mindfulness voor de buurt’ is een buurtinitiatief in Amsterdam-oost voor sociale mindfulness-meditatie. Het werkt non-profit en wil haar bedoeling realiseren zonder gebruik van geld. Het buurtinitiatief zet zich daarom vrijwillig en van harte in om de pluspunten van mindfulness met buurtgenoten te delen. Mindfulness voor de buurt geeft de reguliere MBSR/MBCT 8-weekse mindfulness-cursus van Jon Kabat-Zinn.

Over mindfulnesstrainer Hadleigh: Hadleigh verhuisde in 1998 vanuit Engeland naar Amsterdam. Hij werkte als accountmanager voor een groot internationaal bedrijf. In 2000 bleek hij aan MS, multiple sclerose, te lijden. De jaren die volgde werden gekenmerkt door angst, depressie en strijd. Uit die strijd kwam hij als gediplomeerd fysiotherapeut te voorschijn. Maar de MS bleef zijn leven dwarsbomen. Want hij kon zijn handen niet gebruiken voor fysiotherapie. Via buren kwam Hadleigh toen met mindfulness in aanraking. Dat raakte hem diep. Hij volgde zijn hart en deed de opleiding bij het Centrum voor Mindfulness bij Rob Brandsma. In 2012 werd hij daar gecertificeerd mindfulnesstrainer. Heel persoonlijk heeft hij ervaren hoe heilzaam mindfulness is. Mede daardoor is zijn situatie thans stabiel.

Aanmelden is niet nodig; iedereen altijd welkom. Als je niet thuis wilt oefenen, blijf dan thuis.

kosten: gratis
kosten toelichting: Mindfulness voor de buurt wil haar doelen realiseren zonder gebruik van geld
doelgroep:  Alle volwassenen
leeftijd: Vanaf 17 jaar
datum: di 7 mei 2019
gestart op: di 12 maart 2019
beëindigd op: di 14 mei 2019
meer info over locatie: Flevopoort, activiteitenruimte CIVIC, Kramatplantsoen 101, 1095LB A'dam.