Activiteit

Gratis cursus mindfulness in de Flevopoort

elke dinsdag   |   19:30 - 21:30 uur   |   Flevopoort

Mindfulness voor de Buurt biedt een doorlopende cursus mindfulness-meditatie aan. Mindfulness is niet mét, maar ìn aandacht leven. Want mindfulnesss gaat over aandacht. Over de kunst van rustig blijven opletten. En impulsieve reacties uitstellen. Net als fietsen, breien of zwemmen is het een eenvoudige, neutrale techniek. Makkelijk en aangenaam om te leren. En makkelijk op te nemen in elke levensstijl. Mindfulness is heilzaam voor lichaam en geest. Het ontstresst, geeft rust en innerlijke vrijheid. 

De cursus wordt in de Flevopoort gegeven. Voor wie meer verdieping, vrede en rust in het leven wil. Voor wie op advies van de huisarts naar een meer ontspannen levenspatroon zoekt. Voor wie onder stress lijdt. Maar ook voor wie al eens een mindfulnesscursus heeft gedaan. In de GGZ. Of bij het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. En naar een follow-up zoekt. De cursus is kosteloos. Makkelijk toegankelijk door de 'vrije inloop'. En toch diepgaand. Niemand hoeft zich aan te melden of af te zeggen. Ieder kan komen wanneer ’t hem of haar schikt. Er wordt geoefend op een gewone stoel.

Deelname veronderstelt wel dat je dagelijks een kwartiertje in jezelf wilt investeren door thuis te oefenen. Als je thuis niet wilt oefenen, dan kan je beter niet meedoen. Onderdeel van de cursus zijn ook de wekelijkse stilte- wandelingen (mindful walking) in het Flevopark. En de Facebookpagina die steun en achtergrondinfo geeft voor het oefenen door de week.

‘Mindfulness voor de buurt’ is een buurtinitiatief in Amsterdam-oost voor sociale mindfulness-meditatie. Het werkt non-profit en wil haar bedoeling realiseren zonder gebruik van geld. Het buurtinitiatief zet zich daarom vrijwillig en van harte in om de pluspunten van mindfulness met buurtgenoten te delen. Mindfulness voor de buurt gebruikt de reguliere MBSR/MBCT 8-weekse mindfulness-cursus van Jon Kabat-Zinn.

Aanmelden is niet nodig; iedereen altijd welkom. Als je niet thuis wilt oefenen, blijf dan thuis.

kosten gratis
kosten toelichting Mindfulness voor de buurt wil haar doelen realiseren zonder gebruik van geld
doelgroep:  Alle volwassenen
leeftijd Vanaf 17 jaar
datum di 23 april 2019
gestart op wo 1 januari 2020
eindigt op di 29 december 2020
meer info over locatie Flevopoort, Kramatplantsoen 101, 1095LB A'dam.