Activiteit

APK voor Huiselijk Geluk, zaterdag 1 december van 13.00-16.00 uur in Post Oost, 36 hs

zaterdag 1 december 2018   |   13:00 - 16:00 uur   |   Post Oost, Wijttenbachstraat...

Voor wie?

Voor één- , twee- ouder gezinnen  en samengestelde gezinnen, voor ouders met een Nederlandse of Niet-Nederlandse achtergrond en voor andere opvoeders, die in Oost wonen of werken.

Waarover?

Informatie over activiteiten die de openheid, communicatie en veiligheid in jouw relatie en/of gezin vergroten en daardoor jullie Huiselijk Geluk kunnen bevorderen.

Programma:

Je kunt samen meedoen met bordspel Huiselijk Geluk van Trias Pedagogica: door middel van situatiekaarten, gelukskaarten en discussiekaarten worden spelers uitgedaagd om na te denken hoe zij zouden reageren in bepaalde situaties, worden zij zich bewust van aandacht besteden aan het gezin en gaan zij met elkaar in gesprek over huiselijk geluk.


Je kunt samen meedoen met een dialoog van Stichting Kezban en ervaren hoe het is om via de Socratische gespreksmethode een dialoog te voeren over een moeilijk onderwerp.


Maak mee hoe Stichting Praat het zwijgen doorbreekt over Kindermishandeling. Praat nodigt je uit om jouw eigen gevoel, gedachte of ervaring over kindermishandeling op een kledingstuk te schrijven en die op te hangen aan de waslijn.


Speel samen  het kaartspel Just Like You van Dreamsupport en sta stil bij hoe jij en ook de anderen zijn opgevoed, waar we vandaan zijn gekomen en hoe dat ons beïnvloed heeft, ook bij hoe we zelf opvoeden. Een pedagoog van het Ouder Kind Team is er voor vragen.


Hoor van Stichting Blijf over de groepen die er zijn voor vrouwen, kinderen en tieners die ervaring hebben met huiselijk geweld.


Vraag Qpido hoe je je kind wapent tegen de gevaren die zij online kunnen tegen komen, hoe kun je er voor zorgen dat zij , vooral seksueel, veilig zijn op social media.


Vraag de wijkagenten wat je kunt doen als je je zorgen maakt over je buren, als je hen hoort schreeuwen of als je zorgen maakt over je buurkinderen.


Informeer bij het kinder- en jongerenwerk van Dynamo wat jouw kinderen kunnen doen na school.

Hapjes en drankje:

De dappere dames zorgen voor heerlijke hapjes met thee of een ander drankje.

Aanmelden is niet nodig. Loop zaterdagmiddag 1 december gewoon even binnen bij Post Oost  en kijk of er iets voor jou bij is.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke Raak, preventiewerker Huiselijk Geweld Amsterdam Oost: JRaak@dynamo-amsterdam.nl, M. 06 17 59 15 54

 

 

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Thema Veiligheid
Locatie
Post Oost, Wijttenbachstraat 36