Activiteit

Studiemiddag Vreedzaam

dinsdag 13 november 2018 , 13:00 - 17:00 uur

De eerste studiemiddag Vreedzaam in Amsterdam Oost. Voor iedereen die betrokken is bij het opvoeden van kinderen en jongeren in onze buurten. 

  • Waarom is het samen werken aan de opvoeding nodig?
  • Stand van zaken in Nederland.
  • Praktische tools die je meteen in kan zetten.
  • Zie hoe een stadsdeelvoorzitter en een wethouder vechten!
  • Ontmoet de andere opvoeders van Oost!

13 November Q-Factory, 13.00 tot 17.00 uur
Met verschillende workshops:
 
Vreedzaam - Wat is dat? De Vreedzame School en Wijk? Een introductie met enkele eerste oefeningen om meteen in te zetten.

Oudergemeenschap - Hoe vorm je die? Wat levert het de school, de kinderen en de ouders op? Is er een stappenplan? Of moet je zelf het wiel uitvinden? Een inspirerend kijkje in de keuken van Vreedzaam Utrecht.

Just Like You - Het spel waarmee je elkaar pas echt leert kennen. Dream Support laat ons ervaren hoe dit kaartspel het gesprek over diversiteit vorm kan geven en hoe het spel als 'binnenkomer' is in te zetten.

Vreedzaam Buiten de School? - Hoe zet je buiten school de lessen Vreedzaam voort?  Welke verantwoordelijkheid geef je kinderen thuis? Werkt mediatie ook tussen broer en zus? Dit alles komt aan bod in een intervisie groepje onder leiding van het OKT en Stichting Vreedzaam. 

Met andere ogen- Een Virtual Reality installatie plaatst jou even in de schoenen van een ander. Hoe ziet hij of zij de wereld? Aan de hand van deze ervaring gaan jullie met elkaar in gesprek, over onderlinge verschillen, overeenkomsten en hoe we daar mee om willen gaan.

Locatie:
Atlantisplein 1, Oostpoort, Amsterdam

Klik hier om je aan te melden

Aanmelding kan ook via:
Vreedzaamib@gmail.com

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: