Activiteit

SCHONE LUCHT VOOR EEN BETER LEVEN: Jungle Café

donderdag 29 maart 2018 , 20:00 - 22:00 uur

Op 29 maart organiseert Jungle Amsterdam in samenwerking met Vincent Kuypers van The Solid Grounds een avond over luchtkwaliteit en groen.

Er worden regelmatig monumentale bomen weggekapt in Amsterdam, zoals langs de Wibautstraat en onlangs bij het Amstelstation. Officieel plant de gemeente nieuwe bomen terug voor de gekapte bomen. Grote bomen met een grote kroon en blad hebben volgens de Landbouwuniversiteit Wageningen  een zeer gunstig effect op het tegen gaan van luchtverontreiniging door fijn stof en stikstofoxiden. Grote bomen vergroten ook de kwaliteit van de leefomgeving en de economische waarde van een gebied.

Er is steeds meer bekend over de schadelijke gevolgen van fijnstof in de lucht. Onlangs nog werd uit onderzoek bekend dat fijnstof zeer nadelige gevolgen heeft voor ongeboren baby’s.

 

Wat kunnen we zelf doen, door gewoon ons gezond verstand te gebruiken? Onder het motto alle beetjes helpen en veel klein maken één groot, kunnen bewoners zelf een steentje bijdragen. Denk aan een moestuintje op je balkon, een groen dak, een geveltuin of plantenbakken voor de deur, maar ook een groene gevel of samen een buurtmoestuin opstarten.

Kom naar de Jungle en denk mee over creatieve oplossingen om onze luchtkwaliteit te verbeteren en Amsterdam groen te maken.

Locatie
Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: