Activiteit
Activiteit

Wetenschap in de Wijk over GGZ: wat is gek?

dinsdag 20 februari 2018 , 19:00 uur

Elke derde dinsdagavond van de maand komt een wetenschapper op bezoek die in gewone taal een bekend onderwerp bespreekt. De twintigste lezing vindt plaats op dinsdag 21 november om 19.30 uur door maar liefst twee sprekers: Elmer Kloppenburg en Myrna Waaldijk, ervaringsdeskundigen bij Arkin, over Stigma en psychiatrie. Wat is gek?

Een psychische aandoening kan iedereen overkomen. Ruim 40% van de Nederlanders krijgt in zijn of haar leven wel eens te maken met een psychische aandoening. Er rustnog een groot taboe op psychische aandoeningen als depressie, schizofrenie, een angststoornis, Borderline, etc. Een grote meerderheid van mensen met een psychische aandoening krijgt te maken met vooroordelen en stigmatisering.

In de literatuur is veel geschreven over vooroordelen en stigmatisering van mensen met een psychische aandoening. Uit verschillende (internationale) studies blijkt dat stigmatisering een zeer belemmerende factor is voor de maatschappelijke participatie van psychiatrische patiënten. Het is soms moeilijker voor psychiatrische patiënten om toegang te krijgen tot buurtvoorzieningen, woonruimte te vinden, sociale relaties aan te gaan en werkte vinden.
Wat te doen om er voor te zorgen dat de samenleving echt van iedereen is? Welke denkpatronenen vooroordelen kunnen worden doorbroken?

De inloop is om 19:00en om 19:30 begint de lezing.
Ben jij ook erbij? Kom dan naar de Meevaart, Balistraat 48-A, 1094 JN, Amsterdam.
Voor meer informatie kijk: http://buurtlab.amsterdam/wetenschapindewijk
De entree is gratis en rond 18.30 uur worden broodjes met soep aangeboden. Je bent van harte welkom!

Kosten
Gratis
Illustration