Activiteit

Schrijfcursus in Amsterdam Oost - vanaf 29 november 2017

maandelijks: elke derde woensdag   |   10:00 - 12:30 uur   |   Ambonplein

Houd jij van schrijven? Wil je nu eindelijk écht uitzoeken of je schrijftalent hebt? Dan is dit jouw kans om dat te doen onder persoonlijke begeleiding. Meld je aan voor de tweede schrijfcursus van schrijfster Usha Marhé. 

In negen bijeenkomsten ga je aan de slag met het schrijven van het verhaal dat jij op papier wil zetten. Dat kan jouw levensverhaal zijn (autobiografisch schrijven) of andere non-fictie, of fictie voor volwassenen. Misschien wil je zelfs een historisch verhaal (waar je research voor moet doen) schrijven.

Je leert hoe je vorm kunt geven aan de lange of korte verhalen die jij in jouw vingers en hoofd hebt. Door het schrijven ontwikkel je jouw creativiteit en krijg je meer inzicht en plezier in vertellen en schrijven. Tegelijkertijd ontwikkel je daardoor meer zelfvertrouwen en verbeter je en passant ook jouw communicatievaardigheden.

Luister en kijk naar de video via de link. Nenita La Rose-Lont volgde de eerste schrijfcursus van Usha Marhé en leest het resultaat voor. https://youtu.be/guOWnMwuiy8 

Werkwijze:
De cursus bestaat uit negen lessen waarin je op een interactieve manier en in een plezierige, veilige sfeer jouw verhaal vorm leert geven. In een kleine groep leer je met en van elkaar, waardoor je sneller leert en het maximale uit de negen bijeenkomsten kunt halen.

Tijdens elke les krijg je theorie en uitleg. ‘Schrijven’ is vooral veel herschrijven, oftewel 20 procent inspiratie en 80 procent transpiratie. Je krijgt veel feedback van de docente, waarmee je aan de slag gaat om jouw verhaal te verfijnen. Je krijgt, indien nodig, ook huiswerk mee. Per les krijg je te horen wat er die dag wordt besproken. Belangrijk is dat je het leuk vindt om te schrijven, en dat je open staat voor opbouwende feedback. Tijdens de lessen zal aandacht worden besteed in (veilig) feedback geven en ontvangen.

Na de lessen heb je een goed overzicht gekregen van het schrijfproces en heb je inzicht in jouw sterke kanten en verbeterpunten, en suggesties voor de stappen die je zou kunnen ondernemen om jouw talent verder aan te scherpen.

Voor wie:
Iedereen met een schrijfwens, vanaf 18 jaar en ouder. Deelnemers zijn taalvaardig, beschikken over een e-mail adres en weten (in Word) op een computer te schrijven. Ook moet je goed Nederlands kunnen spreken en schrijven.

Startdatum:
De eerste les is op woensdag 29 november 2017. Daarna heb je elke maand een keer les, zodat je tussendoor tijd hebt om te schrijven. In overleg met alle cursisten kunnen lesdata eventueel worden aangepast.

Overige lesdata:
20 december 2017
17 januari 2018
14 februari
21 maart
18 april
16 mei
13 juni
11 juli.

Tijd:
10.00 tot 12.30 uur

Kosten:
€ 35,- per les (totaal voor 9 lessen = € 315,-.) Inclusief koffie, thee en een koekje. Je reserveert een plek in de cursus door de kosten (of een gedeelte ervan) giraal over te maken; de factuur ontvang je nadat je je hebt aangemeld en bent toegelaten tot de cursus. Wie een plek reserveert betaalt uiteraard de hele cursus, omdat er maximaal 10 personen kunnen meedoen en er tussentijds geen andere cursisten kunnen worden toegelaten bij uitval. Je kunt (op afspraak) ook contant betalen, vraag dat aan indien dat jouw voorkeur heeft.

Aanmelden:
Stuur een e-mail naar ushamarhe@gmail.com . Vermeld daarin jouw voor- en achternaam, jouw leeftijd, opleiding, adres, telefoonnummer. Vertel in de e-mail waarom jij deze cursus wil volgen (motivatie). Stuur een verhaal op waaraan je verder zou willen werken. Geen aantekeningen, maar echt een verhaal zoals je dat voor je ziet. De docent neemt daarna contact met je op. Aanmelden kan t/m 24 november 2017. Er is plaats voor 10 deelnemers.

Locatie:
Activiteitencentrum Vonk (in het voormalig kerkgebouw achter de lagere school)
Ambonplein 63
1094 PW Amsterdam Oost

Kijk op de website voor meer informatie.

kosten toelichting: Zie website voor meer informatie. Het betreft een volwaardige cursus van 9 bijeenkomsten, aangeboden door een lokale schrijfster.
doelgroep:  Alle volwassenen
type:  Workshop /les
gestart op: wo 29 november 2017
beëindigd op: wo 11 juli 2018
aanmelden: Aanmelding vooraf noodzakelijk
bijzonderheden
Maximaal 10 deelnemers.