activiteit

Wetenschap in de Wijk: de quantumcomputer

dinsdag 20 juni 2017   |   19:30 uur   |   De Meevaart

Elke derde dinsdagavond van de maand komt een wetenschapper op bezoek die in gewone taal een bekend onderwerp bespreekt. De zeventiende lezing en tevens de laatste voor de zomer vindt plaats op dinsdag 20 juni om 19.30 uur door Prof. Harry Buhrman, Hoogleraar Wiskunde en Computerwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, over: de quamtumcomputer.

Computers maken een integraal en zeer belangrijk onderdeel uit van onze samenleving. Zonder computers stort onze samenleving in. Computers kunnen echter niet alle berekeningsproblemen oplossen. Veel problemen hebben last van de vloek van exponentiële explosie: de rekentijd om het probleem op te lossen verdubbelt als we het probleem een klein beetje uitbreiden. Quantumcomputers zijn fundamenteel nieuwe machines om berekeningen te doen. We staan op de drempel van een quantumrevolutie waarbij onze maatschappij mogelijk drastisch gaat veranderen. Op dinsdag 20 juni zal in vogelvlucht het ontstaan van leven in ons heelal en ‘de evolutie van alles’ uitgelegd worden.

In de tweede helft van 2017 - in de maanden september, oktober, en november - gaan we verder met drie lezingen op andere interessante wetenschapsgebieden.

De inloop is om 19:00 en om 19:30 begint de lezing.

Ben jij ook erbij? Kom dan naar de Meevaart, Balistraat 48-A, 1094 JN, Amsterdam.

De entree is gratis en we zorgen voor een klein hapje. Je bent van harte welkom!

kosten: gratis
doelgroep:  Alle volwassenen
thema:  Natuur / dieren
gestart op: di 20 juni 2017
Nog geen reacties