activiteit

Academie avond cursussen in Archipel

elke maandag, dinsdag   |   20:00 - 21:30 uur   |   Archipel

Academie avond cursussen in Archipel

Schaakschool Indische Buurt start met een NIEUWE activiteit!

Bij deze Avondacademie cursussen worden een aantal cursussen gegeven onder de projectnaam 'Academie avond in de Archipel'.

 

· Schaaklessen door Robert Jan,

1500 jaar geleden speelden mensen voor het eerst schaak in India. De torens waren toen nog strijdwagens en de lopers vechtolifanten. Via Iraanse aristocraten, Byzantijnse keizers en Arabische kooplieden kwam het spel naar Europa waar weer andere subculturen het spel ontdekten. In Amsterdam zijn een aantal bloeiende schaakclubs maar vooral het onlineschaak en het schaken op basisscholen is in opmars. Tijdens deze cursus maakt u kennis met de wereld van het schaken en gaan we proberen het spelniveau van de deelnemers wat te verbeteren.

 

?· Basiscursus tekenen naar de waarneming door Simone Hoogervorst

Mijn naam is Simone Hoogervorst, ik ben community artist in de Indische buurt, en met mijn initiatief, Tante Gerritje, bereik ik veel mensen uit de wijk die hun creativiteit willen (her) ontdekken. Door mijn achtergrond als tekenlerares kan ik mijn vak goed overbrengen. Het lijkt me leuk om mensen weer in contact te brengen met hun eigen expressie. Het initiatief van Mustafa om academie avonden te organiseren is geweldig en ik doe er graag aan mee!

 

· Filosofie cursussen door Jielis van Baalen

Samen filosoferen aan tafel

Filosofie hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. De tafel verwijst naar het publiek: mensen uit de buurt, samen rond de tafel. Een laagdrempelige cursus waarin we met elkaar nadenken over:

wat is filosoferen, hoe kunnen we denken, wat is het goede en wat is fout, wat is vrijheid, ik en de wereld, bestaat de dood, hoe kun je spreken over God, wat is geluk en wat is de zin van het leven? Tijdens de cursus komen verschillende bekende, maar ook minder bekende, filosofen langs. Kom ook. Doe mee. Praat mee en denk mee! ?

· Film maken door Jochem de Vries?

Jochem de Vries maakte tijdens zijn studie diverse korte films, waaronder 'Gesloten' en 'Villa de Ves', die vertoond werden op het Nederlands Film Festival. In Polen werkte hij aan zijn eerste speelfilm, de psychologische thriller 'Cornea', die in 2014 in première ging en verschillende prijzen won. In 2009 werd zijn korte film ‘Missen’ genomineerd voor een Gouden Palm op het filmfestival van Cannes. Zijn laatste korte film in 'Aziza', gaat over een Marokkaans-Amsterdamse broer en zus die meer gemeen hebben dan ze denken. Daarnaast maakt hij opdracht films, schrijft hij en doceert hij af en toe.

 

· Cursus literaire teksten lezen en schrijven

Bij voldoende belangstelling zal half september een cursus literaire teksten lezen en schrijven starten in de Meevaart. Gedacht wordt aan een cyclus van minstens vijf avonden in vijf opvolgende weken. De activiteiten zullen worden voorbereid en begeleid door Yves van Kempen en Jos Scheren. Beide hebben langdurige onderwijservaring en zowel literaire als niet-literaire publicaties op hun naam staan.

 

 

Er zijn 2 startdata (10 maandag/disdagavonden), namelijk: ?

· 15 mei ?· 25 september?Iedere cursus duurt 10 lessen. ?

Heeft u zichzelf altijd verder willen ontwikkelen, lijkt het u leuk om kennis te maken met een bepaalde vaardigheid of wilt u ergens gewoon over kunnen meepraten of meedoen?? Maak dan uw keuze en meldt u zich aan! ?

Alle cursussen worden verzorgd door professionele en ervaren docenten, die het als hun missie zien om iedereen in een plezierige sfeer kennis te laten maken met uitleg, oefeningen en praktijk! ?De cursussen zijn voor iedereen toegankelijk. ?

Cursustijd: 10 maandag/disdagenavonden 20.00 tot 21.30 uur.

Locatie: Buurthuis De Archipel, Makassarplein 1, 1095 RP Amsterdam

Contactpersoon is Mustapha El Jarmouni ?

De kosten bedragen slechts €5,- per les.?Dit bedrag wordt gebruikt voor materiaalkosten en kosten om de cursus te kunnen geven. ?

Aanmelden:?Wilt u zich aanmelden voor een cursus, dan graag via schaakschool.ib@gmail.com. Meer informatie via: 06-18298290 ?

kosten toelichting: 5 euro per les x 10 lessen = 50 euro
doelgroep:  Alle volwassenen
leeftijd: Vanaf 18 jaar
datum: ma 19 juni 2017
gestart op: ma 15 mei 2017
beëindigd op: di 18 juli 2017
aanmelden: Aanmelding vooraf noodzakelijk
Nog geen reacties