Activiteit

Arabische letters drukken

zaterdag 8 april 2017   |   12:00 - 15:00 uur   |   Grafisch Werkcentrum Amsterdam

GWA [typo]grafische werkplaats presenteert met trots: een nieuwe, Arabische houten letter... Met de Kanat heeft ontwerper Lara Captan (Beirut, 1984) iets heel bijzonders gemaakt. Haar doel is om de kalligrafische schoonheid terug te brengen in de Arabische drukletter. Kom ontdekken hoe prachtig de vormen zijn, tijdens de workshop letterpress op zaterdag 8 april. Let op: ben je tweetalig, en kun je ons dus helpen met de betekenis van het Arabisch? Dan mag je gratis meedoen!

8 april

12.00 - 15.00 workshop letterdrukken/maak je eigen poster € 15,00

16.00 lezing/presentatie 'The story of an Arabic letterpress typeface' (Engelstalig)

EastType WestType is een programma over typografie, dat GWA samen met AGA LAB in Amsterdam West heeft bedacht. Workshops, masterclasses en tentoonstellingen over letterontwerp en grafische vormgeving. Op zondag 9 april kun je meedoen aan een workshop letterontwerp in combinatie met zeefdruk. Meer informatie? www.grafischwerkcentrumamsterdam.nl en www.agalab.nl

Bij GWA kun je zelf aan de slag met houten en loden letters, en met alle andere materialen om drukwerk mee te maken. GWA biedt cursussen op het gebied van boekbinden, letterzetten, linoleumsnede en droge naald. Ook voor scholen, bedrijven, kinderfeestjes en familie-uitjes hebben we een leuk programma! 

 

kosten toelichting De workshop kost 15 euro. Maar: Ben je tweetalig, en het Arabisch machtig? Doe gratis mee!
doelgroep:  Alle volwassenen
leeftijd Vanaf 10 jaar
aanmelden Aanmelding vooraf noodzakelijk