Activiteit

Feestelijke maaltijd voor mantelzorgers en minder bedeelden

vrijdag 28 oktober 2016   |   17:30 - 20:00 uur   |   De Meevaart

Steun voor Elkaar met een feestelijke maaltijd voor Mantelzorgers, minderbedeelden in Amsterdam-Oost

Assadaaka Community, i.s.m. Stichting de nieuwe tijd “Davins”, de Meevaart en Stichting Onze Hoop, organiseren samen op vrijdag 28 oktober een feestelijke maaltijd voor mantelzorgers. Want mantelzorgers zetten zich altijd in voor anderen, en worden daarom nu zelf in het zonnetje gezet, met een gezellige avond en heerlijk eten. Ook andere minder bedeelden zijn van harte welkom.

Solidair met armen

Bij Slagerij Het Lange Mes was het druk de afgelopen weken. Veel mensen lieten tijdens het Offerfeest een donatie voor Assadaaka in de koelcel leggen, voor mensen die het hard nodig hebben. Assadaaka Community is hen dankbaar, want armoede is een groot en stil probleem. Door solidair te zijn met mensen die minder kansen hebben en daardoor in armoede raken, dragen we bij aan een betere wereld. Dat is waar het Offerfeest om gaat. Samen zorgen we voor elkaar.

Armoede

Armoede, het kan ieder van ons overkomen. Je verliest je baan, je huis, of er is een ziek familielid. Het lukt niet iedereen om het hoofd boven water te houden. Zeker in een maatschappij, waar zorg steeds minder een overheidstaak is, en zorg daarmee steeds meer neerkomt op naasten. Met een ingewikkeld systeem van regels. Eenmaal in de spiraal van armoede is het erg moeilijk daar weer uit te klimmen. Want met het verlies van inkomen, gaat vaak ook een stuk zelfvertrouwen verloren. Bij Assadaaka Community laten wij niemand alleen staan!

Samen helpen

Assadaaka Community helpt mensen juist graag verder. Samen met ervaringsdeskundigen kijken we naar oorzaken van de problemen, en gaan we op zoek naar ieders krachten en talenten. Dus heeft u een vraag, kom gerust een keer bij ons langs, bijvoorbeeld op ons inloopspreekuur (dinsdag, donderdag of vrijdag) . Ook voor Nederlandse taalles kunt u bij ons terecht. Of wilt u als vrijwilliger aan de slag, om werkervaring op te doen? U bent van harte welkom!

Feestelijke maaltijd

Een feestelijke maaltijd, een ontmoetingsmoment met elkaar.

Komt u ook? Iedereen is van harte welkom!

Datum: 28 oktober 2016
Tijd: vanaf 17:30 tot 20:00 uur
Adres: Buurthuis de Meevaart
Balistraat 48A, 1094 JN Amsterdam (dichtbij Muiderpoort Station)

Aanmelden kan per email op: info@assadaaka.nl

Voor meer informatie: Ahmed El Mesri, Assadaaka of Said Gauches, Stichting de nieuwe tijd “Davins” – tel. 0647440672

 

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
E-mailadres
info@assadaaka.nl
bijzonderheden
Indien mogelijk, graag aanmelden