Activiteit

Basiscursus Vertrouwenspersoon bij Assadaaka Community

woensdag 16 november 2016   |   10:00 - 13:00 uur   |   De Meevaart

Wilt u graag anderen helpen, bij de inloopspreekuren van Assadaaka Community? En bent u ervaringsdeskundige? Dan is de Basiscursus Vertrouwenspersoon wellicht iets voor u. Deze gaat van start bij Assadaaka Community, vanaf woensdagochtend 16 november, van 10u tot 13u. Maak snel een afspraak voor een kennismakingsgesprek, als u zich wilt aanmelden.

Tijdens de Basiscursus Vertrouwenspersoon leer je in 5 bijeenkomsten vaardigheden en technieken die nodig zijn om andere mensen te ondersteunen. Als vertrouwenspersoon luister je naar een medemens die het moeilijk heeft. Dat kan te maken hebben met eenzaamheid, armoede, een zwakke lichamelijke of geestelijke gezondheid of met gezinsproblemen. Je gaat samen met de hulpvrager op zoek naar waar het probleem zit. Daarbij zet je in op het versterken van het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van de hulpvrager. Je leert de sociale kaart kennen en je kan doorverwijzen naar professionele hulp. Bovendien leer je als vertrouwenspersoon ook jouw eigen sterke kanten en ervaringsdeskundigheid in te zetten bij het helpen van anderen.

Assadaaka Community is een multiculturele vereniging die zich al 25 jaar inzet voor kwetsbare bewoners in Amsterdam Oost. De Basiscursus Vertrouwenspersoon wordt gegeven in samenwerking met onze partnerorganisatie Samen Wonen Samen Leven. Wilt u meedoen aan de Basiscursus Vertrouwenspersoon, neem dan snel contact met ons op. We maken dan graag een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Voor meer informatie en het maken van een afspraak kunt u bellen met het secretariaat van Assadaaka Community: 0625575303 of stuur een mail naar info@assadaaka.nl We nemen dan direct contact met u op.

Wat: Basiscursus Vertrouwenspersoon

Data: 16, 23, 30 november en 7 en 14 december 2016
Tijd: 10u – 13u
Waar: Meevaart, Balistraat 48A, 1094 JN Amsterdam Oost
Hoe: Aanmelding na het kennismakingsgesprek

Overig: De cursus en het lesmateriaal is gratis

Met dank aan Samen Wonen Samen Leven: http://www.sw-sl.nl

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Andere locatie
2e Etage
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk
E-mailadres
info@assadaaka.nl