Activiteit
Activiteit

Bijeenkomst Makassarplein als kantelpunt

woensdag 21 september 2016 , 17:30 - 20:30 uur

Bewoners, buurtorganisaties, politie, woningcorporaties en de gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost, waren allemaal betrokken bij het bijzondere proces dat voorafging aan de aanleg van het vernieuwde Makassarplein. Gezamenlijk werd een intensief en mooi traject doorlopen. Niet altijd makkelijk, maar met een mooi en succesvol resultaat: een prachtig nieuw plein waar de buurt veel gebruik van maakt. Een resultaat om trots op te zijn. Na de vernieuwing van het plein is het buurthuis De Archipel gekomen, zijn er woonblokken opgeknapt en nieuwe winkels en ondernemingen bijgekomen.

Verhalen van betrokkenen
Op woensdag 21 september tussen 18.00 – 20.30 uur (inloop vanaf 17.30 uur) vertellen Mellouki Cadat, Shazia Ishaq, Hillechien Meijer (De Alliantie) en Nevin Özütok, bestuurder stadsdeel Oost, hun verhaal over de vernieuwing van het Makassarplein. Daarbij kijken zij terug op het hele traject, maar ook naar hoe het nu gaat en naar de toekomst. Daarna kan gezellig worden bij- en nagepraat onder het genot van een lekker hapje en drankje.

Makassarplein als kantelpunt
De ervaringen en de lessen van het traject voor de vernieuwing van het Makassarplein staan in het boekje "Het plein als kantelpunt". De aanwezigen krijgen het boekje mee naar huis.

Aanmelden gewenst
Komt u ook? Voor wat te eten en drinken wordt gezorgd.
Wilt u in verband met de catering uw aanmelding per mail sturen naar m.pasma@amsterdam.nl?

Kosten
Gratis
Illustration