Activiteit

Viering Flevopark 85 jaar - 17 & 18 september

za 17 sep 2016 - zo 18 sep 2016   |   12:00 - 23:00 uur   |   Flevopark

Dit jaar bestaat het Flevopark 85 jaar. Dit vieren we, als vereniging Vrienden van het Flevopark, met zoveel mogelijk betrokkenen uit de buurt.

Het doel is de waarden van het Park te promoten, mensen te betrekken bij de instandhouding ervan. En vooral voor de toekomst. Versterking van de natuur- en cultuur- waarden van het park.

Daartoe organiseren we op 17 en 18 september een aantal educatieve en recreatieve activiteiten in het Park. 
Kleinschalig van opzet, met de nadruk op natuur en cultuur. Wat gebeurt er zoal in het park? Wat zijn de natuur en cultuur waarden van het park? En hoe kunnen we deze versterken zodat het park er over 15 jaar, tijdens het 100 jarig bestaan nog beter bij ligt, voor nog meer mensen een rustplek is en haar ecologische waarde duurzaam vergroot is.

Klik hier voor het programma.

De Vereniging zet een grote tent neer die kan dienen als informatie, verzamel en ontmoetingsplek voor de verschillende activiteiten.

De vereniging nodigt zoveel mogelijk verschillende gebruikers en omwonenden van  het park uit te laten zien wat voor hen de waarde van het park is.

Samen met de stads ecologen en natuurverenigingen verzorgen we natuur excursies.

Stichting het Park, (bewoners van de huisjes), organiseren een historische expositie en leuke activiteiten op hun terrein.

Scholen willen we uitnodigen om aandacht te geven aan de educatieve mogelijkheden van het park.

Samen met beheerders en beleidsmakers willen we plannen bespreken voor vergroening en bevordering ecodiversiteit, evenals vergroting van betrokkenheid van gebruikers en participatieve vormen van beheer. 

Kortom een feestelijk gebeuren met inhoud!

 

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Tot/met 22 jaar
Gestart op
za 17 september 2016
Beëindigd
zo 18 september 2016