Activiteit

Stiltedag met mindfulness-meditatie

zaterdag 28 mei 2016   |   10:00 - 18:00 uur   |   Stuurmankade 82, 1019KR...

Op de stiltedag beoefenen we meerdere vormen van mindfulness-meditatie. Dat doen we met elkaar en in stilte. Dat is confronterend. Want we zijn lange tijd met onze aandacht bij onszelf. En bij de ervaringen van moment tot moment. Tegelijk zijn we ook non-verbaal verbonden met anderen die de oefeningen ook doen. Je kunt verwachten dat er vergrote concentratie, extra verdieping, nieuwe energie en nieuwe inzichten ontstaan op deze dag. Aan het eind van de bijeenkomst drinken we thee en bespreken de ervaringen van de dag. De stiltedag is geschikt voor wie enige meditatie-ervaring heeft. Maar geïnteresseerden zonder meditatie ervaring zijn ook van harte welkom.

 De stiltedag bestaat uit MBSR-mindfulness-meditaties afgewisseld met Tai-Chi-Chuan, Yoga oefeningen en Mindful Painting. Allemaal onder begeleiding van gekwalificeerde trainers en docenten. De oefeningen zijn afwisselend liggend, zittend, staand en bewegend. Losse kleding die vies mag worden is wel handig. Neem wel zelf een lunchpakket mee. We lunchen ook mindful en in stilte.

 

De gecertificeerde docenten zijn:

Sabine Weihrauch, Tai-Chi-Chuan-docente 

Lucille Ellinger, Yoga-docente

Dagmar Jäger, docente beeldende kunsten

Roy GD Carton, mindfulnesstrainer MBSR

 


De Stiltedag 28 mei, 10.00-18.00 uur.

Stuurmankade 82, 1019KR A’dam

Kosten € 25,-

Plaats in volgorde van aanmelden via Facebook of roycarton@gmail.com of SMS 0655188737. Deelnemers van de dinsdagmiddag-meditatie hebben voorrang. Er is plaats voor 12 personen. 

Samen Mediteren in Oost is een non-profit buurtinitiatief en heeft naast het bevorderen van de lichamelijke en geestelijke gezondheid als doel het bevorderen van de onderlinge verbondenheid in de wijk middels de interreligieuze ontmoeting. Iedere dinsdagmiddag is er mindfulness-meditatie voor geofenden en beginners.

 

Kosten toelichting
25 Euro
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 16 t/m 22 jaar
Locatie
Stuurmankade 82, 1019KR Amsterdam
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk
E-mailadres
roycarton@gmail.com
bijzonderheden
De Stiltedag gaat door bij voldoende belangstelling.