Activiteit
Activiteit

UITNODIGING OM MEE TE DROMEN OVER HET BUURTMUSEUM INDISCHE BUURT

woensdag 13 april 2016 , 19:00 - 21:00 uur

Het Buurtmuseum Indische Buurt maakt de verhalen van de Indische Buurt zichtbaar. Bij het Buurtmuseum worden vragen beantwoord als: 'Wat is de identiteit van de buurt?' of 'Wat hebben wij als bewoners gemeenschappelijk?' Het is een buurtmuseum voor, door en over bewoners van de IB. Buurtbewoners zijn er altijd zeer welkom om ideeën aan te dragen voor thema's, tentoonstellingen & activiteiten. 

Het museum heeft geen vaste plek: tentoonstellingen & activiteiten worden op verschillende locaties georganiseerd; zoals in buurthuizen, de Openbare Bibliotheek, op scholen en in het Stadsdeelhuis Oost. 

Tot nu toe
In de afgelopen jaren zijn er mooie tentoonstellingen gepresenteerd vanuit de verplaatsbare 'Buurtmuseum kar' zoals; 'Wonen in de Indische Buurt' en 'Van hier naar Waar' en 'Neighbour Stories', een educatieproject op vier basisscholen in de IB, waarbij Kinderen uit groep 7 & 8 gingen in gesprek gingen met hun (groot)ouders om meer te leren over hun eigen achtergrond. 

Ook is er een wandelgids met wandelingen door de buurt en zijn er inmiddels 23 borden met historische informatie in de buurt opgehangen. 'Zo ben je overal op de hoogte van de gebouwen, gebeurtenissen en mensen die belangrijk zijn (geweest) in deze mooie buurt.' Aldus het Buurtmuseum IB. 

Dromen 
Het Buurtmuseum wil zijn vleugels uitslaan en is op zoek naar nieuwe verhalen, activiteiten, locaties, samenwerkingen, ideeën & vormen van tentoonstellingen, die nog beter aansluiten bij de wensen van de buurt(bewoners), de huidige tijd & ontwikkelingen. 
 
Om deze dromen te kunnen verwezenlijken, willen we hier zo snel mogelijk concrete acties aan verbinden. Hoe gaan we dit doen? In welke vorm? Wat is er nodig? Wat kun je zelf of als organisatie betekenen voor het buurtmuseum en wat zou je willen doen? etc.

Te denken valt aan meerdere onderdelen:

Programmamakers - inhoud

Mogelijkmakers - organisatie/regelaars/productie & techniek

Communicatiemakers - contact met & in de buurt/ communicatie online & offline

Mooimakers - creatie & bouwen

Geldmakers - fondsenwerving/sponsoring/crowdfunding

Kortom, we starten met een lege bladzijde en alle inspiratie & inzet is welkom! 
 
Droom & doe mee!
We willen zo veel mogelijk mensen uit de buurt betrekken bij het Buurtmuseum, als deelnemer en als bezoeker. Het Buurtmuseum is van ons allemaal. Een mooie manier om jezelf en/of je organisatie op de kaart te zetten. Daarom nodigen we ook jou uit! Droom & doen je mee? Je bent van harte welkom!
 
Meld je aan bij Ganna Verhoeven via museumindischebuurt@gmail.com.

Datum: woensdag 13 april 2016
Locatie: conferentiezaal in de Meevaart
Adres: Balistraat 48A, Amsterdam
Tijd: 19.00 – 21.00 uur 
Info: BuurtBalie  
 
ps. Weet je nog buurtgenoten die hier ook over mee zouden willen denken? Stuur het door!
 
 

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 11 t/m 22 jaar
Illustration