Activiteit

Hedy d'Ancona opent Internationale Vrouwendag Indische Buurt 8 maart

dinsdag 8 maart 2016   |   13:00 - 22:00 uur   |   De Meevaart

Hedy d'Ancona opent Internationale Vrouwendag Indische Buurt 8 maart

 “I believe in the power of the voice of women.” (Malala Yousafzai)

En die power is er! Want op dinsdag 8 maart 2016 opent niemand minder dan Hedy d’Ancona Internationale Vrouwendag in buurthuis de Meevaart. Hedy is inspirator van generaties vrouwen en voorvechtster van vrouwenemancipatie. Ze is medeoprichtster van de in 1968 opgerichte beweging MVM (Man Vrouw Maatschappij) en het in 1972 opgerichte maandblad Opzij. Daarnaast heeft ze jarenlang als politica in de Eerste en Tweede Kamer en het Europese Parlement de belangen van vrouwen op de agenda gezet en verdedigd. 

De Internationale Vrouwendag Indische Buurt 2016 zal de kick off worden voor een vrouwencommunity die zich richt op alle initiatieven binnen de Indische Buurt en omgeving die zich bezig houden met de emancipatie van vrouwen.

Met als thema “Inspiratie” is er op dinsdag 8 maart een dagvullend programma samengesteld. Zo kan er bijvoorbeeld deelgenomen worden aan de workshop van Hanne van der Kolk “Durf te stralen Durf te dromen”, wordt de film “Houdt God van vrouwen” (Emile Rouveroy, 2013) vertoond met een aansluitend filmgesprek en is er een inspirerend gratis diner samengesteld door Life & Style. Vanaf 19.15 uur kunt u genieten van standup comédiennes en dichteressen bij Arto Lokalo Femina in de theaterzaal.

Ook geïnspireerd en klaar om te inspireren? Stil willen staan bij de nu eenmaal aanwezige woman issues en deze ombuigen tot power? Het gebouw weer verlaten met een dosis nieuwe energie? Meld u dan snel en gratis aan door een mail te sturen naar roeachhakodesj@gmail.com . Meer informatie met betrekking tot het programma kunt u vinden op de Facebookgroep “vrouwencommunity oost” of de Facebookpagina facebook.com/8-maart-2016-Internationale-Vrouwendag-Indische-Buurt-in-de-Meevaart .

Vanaf 13:00 uur bent u, vrouw of man, jong of oud, van harte welkom waarna het programma begint om 14:00 uur. Om 21:00 uur sluiten we deze inspirerende dag af met een gezellige borrel. Adres: Balistraat 48a, 1094 JN Amsterdam.

De Internationale Vrouwendag Indische Buurt wordt georganiseerd door actieve buurtbewoners en gesteund door Stadsdeel Oost en Meevaart.

Additionele informatie over Internationale Vrouwendag 2016 in de Meevaart is te verkrijgen bij Jaika Koot (Zorg voor Beweging). Mobiel: 06-23974311 . E-mail: jaika.koot@zorgvoorbeweging.com

Foto: Lonneke Stulen Photography

Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Cupcakes kosten 1 euro
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 11 t/m 22 jaar