Aanbod

De Kansenbank

Ondersteuning, Burenhulp / informele zorg, Zorg

De Kansenbank is er voor de mensen die tussen wal en schip vallen. Denk aan mensen die niet in aanmerking komen voor de Voedselbank omdat ze niet aan de regels voldoen. Aan mensen die niet genoeg van ze krijgen omdat ze bijvoorbeeld een groot gezin hebben. Aan mensen zonder verblijfsvergunning. Aan ondernemers en zzp’ers die nergens recht op hebben. Maar ook aan mensen die speciale dingen nodig hebben die ze niet kunnen betalen.
 
Stichting MOI en buurthuis Archipel doen dit samen met de organisatie van Saïd Bensallem. Saïd werd al voor 2006 zeer terecht Amsterdammer van het Jaar. Hij heeft zijn leven in dienst   van het onbezoldigd helpen van kwetsbaren. Ons samenwerkingsverband zorgt voor voedsel zoals groente, fruit en aardappelen. Maar ook voor non-food zoals toiletpapier en maandverband. Het is schrijnend om te zien dat veel dames hun verband uit Pampers moeten knippen. Onze eigen medewerkers en die van Saïd maken er, ook al zonder vergoeding, mooie pakketten van. Sommige pakketten worden opgehaald maar de meeste worden vanwege corona bezorgd.
 
Kansenbank heet een proef te zijn maar het is nu al zo’n succes of liever: zo noodzakelijk dat we er beslist mee doorgaan. We gaan het ook uitbreiden, zowel qua assortiment als dagen dat we het gaan uitvoeren. Andere organisaties sluiten ook aan. Heet van de naald kan ik mededelen dat Rode Kruis ook mee gaat doen door middel van het uitreiken van voedselbonnen!
 
Wilt u zelf iets doneren aan de Kansenbank? Voedsel, kleding, speelgoed? Zolang het bruikbaar of heel is, kunnen we dat goed gebruiken. Mail dan naar moi-diensten@hotmail.com.

locatie Archipel
Illustration
 
Geplaatst op 8 maart 2021, 13:02 uur
Deel dit: