Aangeboden dienst

8 Weekse Cursus Mindfulness (MBSR)

Activiteit/evenement, Yoga/meditatie/mindfullness, Huisarts, Fysio-/-ergo/-podotherapie/mensendieck , Zorg, Psycholoog/Psychotherapie, Hapto-/hypnotherapie , Alternatieve geneeswijze , Coaching (persoonlijke ontwikkeling)
locatie Flevopoort
leeftijd vanaf 18 jaar

Er zijn nog een paar plaatsen vrij voor de “Acht Weekse Basis Cursus Mindfulness”. Die begint op 29 september in de Flevopoort. Deze duurt 8 weken. Hadleigh (spreek uit: Haddlie) Gillibrand begeleidt de cursus. De cursus is bedoeld voor als je last van stress hebt. Voor wie meer verdieping, vrede en rust in het leven wil. Voor wie op advies van de huisarts naar een meer ontspannen levenspatroon zoekt. Of als je wilt leren mediteren. Je hoeft geen ervaring met meditatie te hebben om deel te kunnen nemen. Iedereen is welkom. En iedereen kan meedoen. 

Deze cursus is de originele mindfulness-training MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction). Wereldwijd wordt deze als 8-weekse training gegeven. Je kunt dus rekenen op 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur. En je leert mindfulness in een groep van 10 deelnemers. 

Je oefent alle originele mindfulness-meditaties, zoals de bodyscan, mindful walking, zit-meditatie. En ook een mini-yogaserie met eenvoudige sta-, zit- & ligoefeningen. Het huiswerk is elke dag 45 minuten mediteren. Daarbij horen ook werkopdrachten om ervaringen te noteren. De training wordt afgerond met een stiltedag. Die wordt in volledige stilte doorgebracht. En alle meditaties worden dan nog eens met de groep geoefend. 

Omdat deze officiële training best veel tijd kost, vereist het nog al wat inzet om dit 8 weken lang vol te houden. Daarom gaat er een voorgesprek aan de training vooraf. Want deze training is alleen geschikt als je echt gemotiveerd bent. En een duidelijke weekroutine hebt. En dus bij èlke bijeenkomst aanwezig kunt zijn. Het is behoorlijk intensief. Maar tegelijk uiterst ontspannend.

Deze basiscursus werd vóór Corona op dinsdagavond aangeboden als drempelloze inloopavond. Nu, nà Corona, kun je voor de cursus intekenen via een email aan Roy Carton (hoofdtrainer van Mindfulness voor de Buurt). Hadleigh neemt daarna persoonlijk contact met je op. Vemeld daarom je 06-telefoonnummer en e-mailadres. Hadleigh is gecertificeerd mindfulness-trainer bij Mindfulness voor de Buurt. Hij kwam als Engelsman in Nederland wonen, werkte als fysiotherapeut. En is ervaringsdeskundige op het gebied van MS. Hadleigh geeft samen met Roy ook de speciale 8 weekse cursus Mindful Omgaan met Chronische Pijn.

Het adres voor de “Acht Weekse Basis Cursus Mindfulness” is: Flevopoort aan het Kramatplantsoen 101-H, 1095LB te Amsterdam. Deur open 19.00 uur. Begin meditatie: exact 19.30 uur. De avonden duren tot 21.30 uur.

Mindfulness-voor-de-buurt is een buurtinitiatief voor sociale mindfulness in Amsterdam-oost. En wil vriendelijkheid bevorderen door de voordelen van mindfulness te delen met buurtgenoten. Alle activiteiten van Mindfulness voor de Buurt zijn kosteloos. Deze cursus dus ook. Principieel weigert het buurtinitiatief geld te gebruiken. Wel wordt gevraagd een bijdrage te leveren aan de verzorging van de avonden, zoals het inrichten en opruimen van de meditatie-ruimte. We verwachten ook dat je de opgedane vriendelijkheid wilt delen met buurtgenoten en anderen. En mensen van ons initiatief wilt vertellen. Welkom!