vacature / hulpvraag

Grip op je Geld zoekt aanpakkers voor de financiële inloop (Transvaalbuurt)!

geplaatst op 11 augustus 17, 13:23 uur, door Nina ter Beek

Korte taakomschrijving
Grip op je Geld is er voor iedereen met vragen over geld, post, administratie en schulden. Voor mensen die moeite hebben met de computer of met het begrijpen van een lastige brief. Voor hulp bij het regelen van geldzaken en lastige telefoontjes naar schuldeisers. Bij Grip op je Geld zitten vrijwilligers en hulpverleners klaar om iedereen te helpen. Voor een drietal financiële inlopen binnen de ring zoeken wij vijf vrijwilligers!


Uitgebreide taakomschrijving
Als wij onze klanten met schuldenproblematiek voor het eerst ontmoeten, staat het water vaak tot boven hun lippen. Figuurlijk dan. De Regenboog Groep heeft in verschillende stadsdelen een financiële inloop met een extra lage drempel. Een inloop waar expertise, ervaringsdeskundigen, computers, telefoons en een luisterend oor aanwezig zullen zijn maar waar ook verdiepende cursussen en lezingen worden aangeboden.


Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?
Het lijkt je leuk om in een team van professionals, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen te werken Je bent een paar uur per week beschikbaar Je kan goed luisteren, bent geduldig en kan goed schakelen Je durft een weg te banen in een wereld van regeltjes Je hebt gevoel voor een grote verscheidenheid aan culturen. Je bent niet bang voor papieren en administratie.


Wat voor scholing krijg je aangeboden?
De Regenboog Groep is aangesloten bij de vrijwilligersacademie.


Wat krijg je er voor terug?
De Regenboog Groep is aangesloten bij de Vrijwilligersacademie. Dit betekent dat de trainingen, cursussen en opleidingen die daar gegeven worden, gratis toegankelijk zijn voor onze vrijwilligers. De kosten hiervoor neemt de Regenbooggroep op zich. Daarnaast ontvang je individuele begeleiding en ondersteuning van de coördinator en is er intervisie met andere vrijwilligers uit andere Financiële inlopen.


Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?
De Regenboog Groep werkt samen met de Vrijwilligersacademie. Op onze kosten zul je getraind worden en kan je gebruik gaan maken van verdiepende cursussen en lezingen over veel verschillende onderwerpen die de Vrijwilligersacademie aanbiedt. Je zult mensen ontmoeten die je anders nooit was tegengekomen Jij levert een bijdrage om Amsterdam nog mooier te maken dan het al is! Interesse?


Werktijden
We zijn nu hard opzoek naar vrijwilligers voor een financiële inloop in de Transvaalbuurt (Amsterdam Oost). Hier is de financiële inloop open op de woensdag middag.


Hoe kom ik in aanmerking?
Meld je aan. Een coördinator van Grip op je Geld neemt contact met je op voor het maken van een afspraak.

ingangsdatum: per direct
herhalend: iedere week


Vraag gesteld door

Nina ter Beek

Professional