Update

Update bij Flevopark en Nieuwe Diep aantrekkelijker en beter toegankelijk maken

Geplaatst op 22 januari 2019, 11:57 uur
Project volgens planning
Het Ambitiedocument Flevopark is richtinggevend in de uitvoering van maatregelen in het Flevopark. In 2018 zijn de volgende acties uitgevoerd: in de buurt van het insectenhotel zijn de rododendrons verplaatst en vervangen door inheemse soorten. Ook zijn op veel plekken in het park bolletjes geplant die in het voorjaar een fleurige aanblik zullen geven. Voor wat betreft de lopende projecten die bijdragen aan een beter toegankelijk en aantrekkelijker Flevopark zijn in 2018 de bankjes opgeknapt en een aantal hogere bankjes met leuningen toegevoegd, speciaal voor ouderen. Daarnaast is een extra watertappunt geplaatst. Op het Javaplantsoen is een nieuwe speelplek voor kleine kinderen (grenzend aan de Flevoparkschool) gekomen en is het voorplein van de ROC op nr. 11-19 vergroend.
Er heeft tijdelijk een 'Contrainer' gestaan, zodat sporters kennis konden maken met deze vorm van sporten. Deze is na zes maanden naar een andere locatie verhuisd om ook daar de mensen nieuwsgierig te maken naar een andere manier van bewegen.
Ondertussen gaan we stapsgewijs door met het realiseren van de ambities voor het Flevopark. In 2019 zal er een Dag van het Flevopark worden georganiseerd en gaan we ook bekijken of we met eenvoudige maatregelen het contact met het Nieuwe Diep kunnen verbeteren.
Deel dit: