Project in gebiedsplan 2018

Samen is het een Makkie, waarderingsmiddelen voor vrijwillige inzet

Geplaatst op 12 oktober 2017, 17:07 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Indische buurt
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Indische buurt

Makkies kun je verdienen als je voor een buurtbewoner of een organisatie in de Indische Buurt een klus doet. Daarmee help je de buurt, je buren én jezelf, want met gespaarde Makkies vind jij weer de helpende hand van een buur of kun je betalen bij lokale winkeliers en organisaties. Zie makkie.cc. Iedereen die vrijwillige inzet levert, ontvangt daarvoor een Makkie per uur. Bij alle activiteiten in onze buurt, ook voor onderlinge vrienden- en burendiensten. Makkie bestaat nu 6 jaar en momenteel loopt er een pilot (in de Indische Buurt en het Oostelijk Havengebied), in samenwerking met Stadspas en Meedoen Werkt (WPI), hierdoor zijn er betere deals om Makkies uit te geven. Winkeliers ontvangen een deel van de kosten terug via de Stadspas. Met als gevolg dat  er meer mensen gaan participeren.

Gewenst resultaat 
De bedoeling is dat de pilot een succes wordt, zodat de gemeenteraad zal besluiten dat Makkie een voorziening wordt in de hele stad.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Stimuleren van actief burgerschap voor zowel de kwetsbare als de actieve burgers (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Jet van Rijswijk

Project volgens planning

De pilot wordt nu geëvalueerd en voor 1 oktober zal worden besloten of Makkie verder stedelijk uitgerold gaat worden of dat Makkie wordt afgesloten.
0
Open de update in eigen pagina

Martine Koehein

Project volgens planning

Makkie pilot in de Indische Buurt en het OHG wordt verlengd. Komend jaar wordt gekeken hoe de Makkie gedigitaliseerd kan worden en of de Makkie dan klaar is om uit te rollen.
0
Open de update in eigen pagina
3 reacties

Jet van Rijswijk

do 12 oktober 2017 17:23
Ja

Felice Gaughan

vr 13 oktober 2017 13:33
Ja: Makkies zijn een mooie manier om buurtbewoners te stimuleren om zich voor elkaar in te zetten en hen hiervoor te belonen. Nieuwe verbindingen ontstaan waar verder op kan worden gebouwd. Ook tussen bewoners en ondernemers.

Geke Oosterhof

zo 15 oktober 2017 13:10
Ja