Project in gebiedsplan 2018

Jongerenbod

Geplaatst op 8 september 2017, 15:00 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Indische buurt
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - Indische buurt

ARGUMENTATIE:

Het Jongerenbod is een experiment binnen Ruimte voor Initiatief waarbij de buurt samen met professionals kijkt of zij een nieuw bestek kunnen opstellen voor het jongerenwerk in de Indische Buurt. Waarbij ook gekeken wordt welke activiteiten buurtpartijen kunnen uitvoeren. Dit proces heeft plaatsgevonden in 2017 met als doel om eind 2017 een bestek te hebben om het jongerenwerk op te kunnen aanbesteden. Het is in dit proces niet gelukt om met de diverse partijen een nieuw bestek te maken. In het laatste kwartaal van 2017 wordt gekeken wat de mogelijke vervolg stappen zijn die voortkomen uit dit proces. Eén van de belangrijke punten die duidelijk naar voren komt is dat de samenwerking tussen de verschillende partijen in de Indische Buurt die met jongeren werken beter moet. Dit zal dan ook één van de punten zijn waar in 2018, als gevolg van het proces Jongerenbod, mee aan de slag wordt gegaan.

Toelichting

Het Jongerenbod is een onderdeel van Buurtbesteden. Zie daarvoor ook de prioriteit 'Stimuleren betrokkenheid van bewoners'.

Gewenst resultaat 
Duidelijke vervolg stappen, gedragen door de partijen in de Indische Buurt die betrokken waren bij het proces Jongerenbod.
Betere samenwerking tussen de partijen die met jongeren werken in de Indische Buurt. Zowel professionele als buurtpartijen.
Idee
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling 
Versterken van ontwikkelkansen voor jongeren in een achterstandspositie (?)
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

Noortje Blauw

Project afgerond

Het idee achter het Jongerenbod was om met de verschillende partijen in de Indische Buurt die zich bezig houden met jongerenwerk te komen tot een bestek voor het jongerenwerk in de Indische Buurt. Er is gebleken dat over de aanpak geen overeenstemming kan worden bereikt tussen de verschillende parti... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Martine Koehein

Project achter op planning

In 2018 zijn er voorzichtige gesprekken gevoerd met de verschillende partijen in de Indische Buurt die zich bezig houden met jongeren. Hier is nog geen nieuwe samenwerkingsvorm uit naar voren gekomen. Wel is duidelijk geworden dat de partijen hier voor open staan. In 2019 zal dit vervolg krijgen.
0
Open de update in eigen pagina
1 reactie

Pierre Mehlkopf

vr 6 oktober 2017 18:21
Ja: Het huidige jongerenwerk is onvoldoende van kwaliteit. Met name waar het gaat om bereik, onderlinge samenwerking en boeken van resultaten. Verbetering is nodig. Als het niet anders kan dan via een jongerenbod.