Bericht

GEZOCHT: Persoonlijke verhalen uit WO2 voor theaterproject.

Geplaatst op 22 februari 2017, 13:57 uur

Beste ouderen uit A'dam Oost: Indische Buurt /OHG / Transvaal,

Theater Oostblok en regisseur Jelle Zijlstra zoeken voor het project Oorlog in Oost (werktitel), verhalen van mensen die als kind de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt en hierover in gesprek willen gaan met jongeren.

We zijn met name op zoek naar mensen die in Amsterdam Oost verbleven tijdens de oorlog. Ook willen we graag spreken met mensen die de oorlog in Nederlands Indie? hebben meegemaakt. Zo maken we een verbinding tussen verhalen uit Amsterdam Oost en het toenmalige Nederlands- Oost-Indie?.

Ook ouderen met een andere culturele achtergrond dan de Nederlandse en die de oorlog elders hebben meegemaakt zijn van harte uitgenodigd!

Gebaseerd op de verhalen die we verzamelen, wordt een voorstelling gemaakt die wordt gespeeld door jongeren op 4 mei en 5 mei, in het kader van de landelijke theatermanifestatie Theater Na De Dam.

Als u geinteresseerd bent in het delen van uw verhaal met jongeren, kunt op contact opnemen met de maker van de voorstelling Jelle Zijlstra op: 06-51247898 of jellezylstra@gmail.com , u wordt dan op de hoogte gehouden en uitgenodigd voor de vertelbijeenkomst in Theater Oostblok die plaats zal vinden op zondagmiddag 12 maart om 13:00. Tijdens deze bijeenkomst zullen jongeren en ouderen het gesprek aangaan. 

Wij hopen van harte van u te horen.

 

Vriendelijke groeten,

Jelle Zijlstra

Illustration
 
Deel dit: