Bericht

Vertel je verhaal!

Geplaatst op 30 juni 2016, 15:56 uur

‘Vertel je verhaal! Maar natuurlijk wel op de goede manier.’ Het is de slogan van de workshops over communicatie die door Wijkkunde worden georganiseerd voor bewoners die bezig zijn met hun buurtinitiatief. ‘De behoefte aan ondersteuning is groot’, vertelt Albert Beije Ramirez, een van de initiatiefnemers van Wijkkunde. ‘Hoe moet je een subsidie aanvragen? Of crowdfunding organiseren? En hoe zorg je ervoor dat mensen mee komen doen aan jouw activiteit? De vragen zijn talrijk.’

Door Intse Hamstra en Hylke van der Wal

Zo ook voor een aantal buurtbewoners die meedoen aan de workshops over communicatie die gegeven worden door so/creatie. Om je verhaal goed te vertellen is het belangrijk dat je eerst weet waarom je doet wat je doet. Malika Frindi van vereniging Dappere Dames vertelt het als volgt; “Ik wil geïsoleerde vrouwen helpen uit het isolement te breken. Om weer mens te zijn. Om weer contact te hebben met anderen.” Kibret Mekonnen van Amiro Media kwam op zijn 24e naar Nederland en miste toen steun. Hij moest alles opnieuw opbouwen in zijn eentje. Nu werkt hij met jongeren, om de steun te bieden die hij zelf niet heeft gehad. Alle aanwezigen van de workshop vertellen hun verhaal. Ontroerend en pakkend. Het is een mooie start om ervoor te zorgen dat zij straks nog beter weten hoe ze kunnen communiceren over hun buurtinitiatief.

Wijkkunde is een initiatief van verschillende buurtorganisaties die bewoners ondersteunen. Ze hebben de handen ineengeslagen om bewoners met een buurtinitiatief nog beter te kunnen helpen, bijvoorbeeld door het organiseren van workshop. 

 

Illustration
 
Deel dit: