Bericht

Samenwerking Leven & Zorg en ZGAO beoogt betere zorgverlening thuiswonende ouderen

Geplaatst op 20 februari 2015, 16:33 uur

Leven en Zorg en ZGAO bundelen krachten voor betere zorgverlening aan thuiswonende ouderen in Oost

 

Nu ouderen zo lang mogelijk thuis blijven wonen, is het zaak voor zorgverleners om zo goed mogelijk te luisteren naar en af te stemmen op de wensen van de buurtbewoners. Om dit te bereiken in Amsterdam Oost, gaan zorgaanbieders Leven en Zorg en Zorggroep Amsterdam Oost (ZGAO) per heden een samenwerking aan.

 

Meerwaarde voor oudere, kwetsbare buurtbewoners.

Door samen te werken wordt de zorgverlening aan ouderen thuis beter. “We kunnen, door de krachten te bundelen, sneller en accurater inspelen op de vragen van oudere buurtbewoners, ” aldus Josine Emons, strategisch beleidsadviseur van Leven en Zorg. “We hebben gezamenlijk een bijzonder breed palet aan expertise in huis. Om een voorbeeld te geven: als de wijkverpleegkundige van ZGAO op huisbezoek is bij een migrante oudere met dementie, kan een medewerker van Leven en Zorg ingeschakeld worden om een brug te slaan. Omdat deze medewerker de taal spreekt en gespecialiseerd is in interculturele zorgverlening.”

 

Geen gaten in de zorgverlening

De medewerkers van beide partijen vullen elkaar aan in hun expertises en trekken met elkaar op. Zo voorkomen de organisaties dat er gaten in de zorgverlening vallen of dat deze dubbel gedaan wordt. Josine Emons: “Ook gaan we samen voorlichtingsbijeenkomsten voor buurtbewoners organiseren rondom bepaalde thema’s, zoals dementie bij migrante ouderen en gezondere leefstijl en voeding. Ook gaan we trainingen verzorgen voor mantelzorgers, waarvan vele overbelast dreigen te geraken.”

Deel dit: