Vacature/hulpvraag

Enthousiaste buurtmaatjes gezocht

Geplaatst op 20 mei 2016, 17:18 uur

Buurtmaatjes zijn vrijwilligers die een buurtbewoner met een lichte verstandelijke beperking helpen om mee te kunnen doen aan activiteiten in hun eigen buurt. Bijvoorbeeld meedoen in een sportclub, een ontmoetingsgroep, een creatieve activiteit of misschien wel uiteindelijk als vrijwilliger actief worden. Het doel van het contact is structurele participatie in de eigen wijk en versterken van het sociale netwerk. Het buurtmaatje begeleidt de deelnemer stap voor stap, helpt bij het maken van contacten en het vinden van de juiste activiteit, net zo lang tot iemand het zelf kan. De koppels worden begeleid door de vrijwilligerscoördinator en een projectmedewerker. Buurtmaatjes zijn actief in Amsterdam Noord, Oost, West en Zuidoost.

Ingangsdatum
Nadat je je hebt aangemeld via neemt onze vrijwilligerscoördinator contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek krijg je ook een introductiepakket waarin alle informatie staat over werken als vrijwilliger bij Prisma. Tijdens en na het gesprek worden afspraken gemaakt over training en wordt er een deelnemer aan je voorgesteld.
herhalend
Je ontmoet je deelnemer wekelijks of tweewekelijks. Per ontmoeting zie je elkaar ongeveer 2 uur.
Beloning
Je krijgt training, intervisie en individuele begeleiding. Door jouw ondersteuning krijgt de deelnemer de mogelijkheid om zelfstandig deel te nemen aan een leuke activiteit in de buurt en zijn/haar sociale netwerk uit te breiden en te versterken. Je kunt dus echt iets voor iemand betekenen!
Illustration
 
Deel dit:
Vraag gesteld door