Bericht

Nieuwjaarsgroet

Geplaatst op 6 januari 2017, 10:57 uur

In dit nieuwe jaar heb ik het stokje van de BuurtBalie overgenomen van Annemarie van der Veen.

Eerder werkte ik met actieve bewoners en groepen in de stadsdelen West en Noord en nu al enige jaren in de Indische Buurt. Daarom weet ik hoe deze buurt enorm veel energie heeft, samenwerking hoog in het vaandel heeft staan en bereid is dingen uit te proberen.

Op de Buurtbalie website is veel van die energie terug te vinden: met activiteiten, mensen en organisaties die zich inzetten voor Indische Buurt. En aangeven waar ze naar op zoek zijn. Een community art club zoekt een bestuurslid, een koor nieuwe leden, er is een internetcafé voor ouderen, of juist een creatieve kidsclub. En zoveel meer.

Behalve een website investeert de Buurtbalie in mensen die vraag en aanbod van diensten en activiteiten zichtbaar maken en buurtbewoners helpen bij het zoeken naar een juiste match.

Graag zou ik een stap verder willen gaan met de vraag: kunnen burgers meer invloed uitoefenen op de uitvoering van lokale plannen? Zoals in de behoefte naar specifieke zorg voor zieke of eenzame ouderen? Of in de begeleiding van jongeren naar werk of stage? En kan de Buurtbalie ook daarin een rol spelen en nieuwe samenwerkingen mogelijk maken? Dat is wat ik de komende tijd wil uitzoeken.

Ik heb er zin in en ik kom u vast een keer tegen, zo niet stuur een mail met uw vraag of opmerkingen naar ruud@indischebuurtbalie.nl

Op een mooi 2017! Veel groeten,
Ruud Fiere

Illustration
 
Deel dit: