Bericht

Oudejaarsgroet

Geplaatst op 6 januari 2017, 10:54 uur

Ik denk terug aan het begin van de zomer 2013: een mevrouw kwam bij de Meevaart binnen en vroeg aan de barmedewerker of hij wist of er activiteiten waren voor haar zoontje tijdens de zomervakantie. De barmedewerker wist het helaas niet en de dame is zonder antwoord naar huis gegaan…

Dit is één van de belangrijkste redenen om de Indische BuurtBalie op te zetten en bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen; zodat de activiteiten en diensten van al die mensen die zich met heel hun hart inzetten voor hun buurt gemakkelijk worden gevonden door de bewoners en ieder ander die de wijk beter wil leren kennen. Dit alles om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen met elkaar in contact komen en dat iedereen kan zien wat de Indische Buurt te bieden heeft aan activiteiten en diensten.

Ik heb 3,5 jaar met plezier gewerkt aan de BuurtBalie en andere projecten zoals het Indische BuurtGala en de Buurtcamping. Nu ben ik helaas niet meer zo vaak in de buurt en dus is het tijd dat iemand anders, samen met Ganna en vele anderen de Indische BuurtBalie blijft omroepen door de straten van deze mooie buurt. Ruud Fiere gaat dit vanaf 2017 doen.

Kerst 2016: een dame kwam langs bij de kerstmarkt op het Javaplantsoen. Ze vroeg me wat er op het programma stond vandaag en of ik ook wist wat er verder in de omgeving te doen is.  Ze was namelijk net met pensioen en had nu eindelijk tijd en heel veel zin om de buurt en de mensen beter te leren kennen. Ze zocht ook naar activiteiten om zich lekker bezig te houden nu ze niet meer hoefde te werken. Ik kon haar in ieder geval drie wekelijkse activiteiten noemen die ze interessant vond en heb haar doorverwezen naar de indischebuurtbalie.nl waar ze elke dag even kan kijken wat er te doen is op een paar minuten afstand van haar huis. En natuurlijk gezegd dat ze zich kon aanmelden voor de wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwe activiteiten en weetjes over de buurt. Ze bedankte me hartelijk.

Ik denk dat ik haar blij heb kunnen maken. En dat is ook wat ik wens voor het nieuwe jaar; dat de BuurtBalie nog veel mensen blij mag maken door ze met elkaar en de buurt in contact te brengen.

Warme groeten en nog tot heel vaak !

Annemarie

 

 

 

Deel dit: