Bericht

Verlenging subsidie voor mantelzorgondersteuning!

Geplaatst op 17 februari 2017, 00:00 uur

Het zorgstelsel verandert. Oudere mensen en mensen met een ziekte of beperking blijven langer thuis wonen. Naast professionele zorg spelen ook mantelzorgers een steeds belangrijker rol; mensen die gedurende langere tijd voor een ziek familielid, vriend of buur zorgen. Samen zorgen we ervoor dat zorgbehoevenden op een gezonde en actieve manier lang thuis kunnen wonen! Daarom stelt Stadsdeel Oost geld beschikbaar voor bewonersinitiatieven die deze mantelzorgers ondersteunen.

Ondersteuning voor mantelzorgers kan bijvoorbeeld bestaan uit het bieden van praktische of emotionele hulp. Denk aan hulp bij boodschappen doen of bij het opzetten van een breder sociaal netwerk. Of het tijdelijk overnemen van de zorg (respijtzorg). Of bewustwording dat je mantelzorger bent als je voor iemand zorgt en dat er dan voorzieningen voor je zijn. Het doel van het initiatief moet zijn dat het de zelfredzaamheid van mantelzorgers onderteunt. 

HEEFT U EEN GOED IDEE?

Heeft u een goed idee hoe u mantelzorgers in uw omgeving kunt helpen of ontlasten? Dan kunt u een uitgewerkt plan indienen en een aanvraag doen voor financiële ondersteuning. Een burgerjury van onafhankelijke buurtbewoners beoordeelt of uw plan voor subsidie in aanmerking komt. De juryleden hebben zelf ervaring met mantelzorg. Per initiatief geldt een maximale bijdrage van €5.000.

INDIENEN IDEE

U kunt uw initiatief indienen t/m 3 maart 2017

Meer informatie vindt u op de website van Civic Amsterdam. Hier kunt u ook de aanvraagprocedure en het aanvraagformulier downloaden. Lees deze eerst goed door voordat u een aanvraag indient.

KENT U EEN BUURTBEWONER MET EEN GOED IDEE?

Indien u iemand kent die geïnteresseerd is in bovenstaande informatie, wilt u deze informatie dan doorsturen? Hoe meer bewoners hiervan op de hoogte zijn, des te beter. Alvast hartelijk dank hiervoor.


Namens het Stadsdeel, Civic, Dynamo en de Bewonerscommissie,

Felice Gaughan
Secretaris burgerjury mantelzorgmiddelen
E: f.gaughan@amsterdam.nl
T: 06 - 1652 2466

Illustration
 
Deel dit: