Activiteit

" Tolerantie en Intolerantie"

Maandelijks: Op Derde woensdag , 19:30 - 21:30 uur

" Tolerantie en Intolerantie"

26 oktober, 19.30 uur. Meevaart, Balistraat 48 A.

Afgelopen jaar hebben wij van Wijkbegeerte een reeks bijeenkomsten georganiseerd over wijze mannen en vrouwen in de Islam. Hoe zij dachten over hun maatschappij, over politiek, geloof en vrijheid.
Dit najaar op 26 oktober beginnen wij weer met zes nieuwe bijeenkomsten die alles te maken hebben met levenskunst en praktische wijsheid. Uitgangspunt zijn zes thema’s uit het dagelijkse leven of onderwerpen die in het huidige maatschappelijke debat een belangrijke rol spelen zoals hebzucht, vrijheid en de positie van de vrouw. Uitgangspunt vormt ook de manier waarop Nederlands grootste denker, Spinoza, én vooraanstaande Islamitische denkers zich met deze onderwerpen hebben beziggehouden.

De Islamitische denkers worden gepresenteerd door diverse kenners van het Islamitische denken, terwijl Spinoza door ons zelf of door verlichte Spinoza-kenners buiten onze kring wordt behandeld. De bedoeling is om op een praktische en aangename wijze samen onze kennis van de wereld en inzicht in onszelf te vergroten.
Het thema op 26 oktober zal zijn tolerantie. Voor Spinoza is tolerantie een onmisbare voorwaarde om tot een leefbare samenleving te komen. Bovendien heeft hij ook zo zijn ideeën over de oorzaken van intolerantie. Jos Scheren, die zich al jaren met Spinoza bezighoudt zal daarover een en ander zeggen. Kamel Essabane zal de grote Islamitische denker Ibn Rushd ( Averroes) introduceren en laten zien wat deze over tolerantie dacht. Kamel Essabane is filosoof en religiewetenschapper en werkzaam bij de Thomas More Hogeschool in Mechelen als docent islamitische godsdienst. Daarnaast geeft hij cursussen aan het Fahm-instituut en is hij bestuurslid van Su-Shi Intrafaith dialogue.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in de Meevaart en beginnen om 19.30 precies.

Aanmelden: Wilt u deze lazing bijwonen graag aanmelden via schaakschool.ib@gmail.com.
Meer informatie via: 0618298290 www.cineboek-oost.nl

Locatie
De Meevaart
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: